Lees a.u.b. het volledig artikel: http://www.knokke-heist.be/nieuws/albasten-huwelijksjubileum-voor-echtpaar-kremer-descourouez
05/06/2018

jubileum albast kremer descourouezMarcel Kremer en Martine Descourouez vierden op zaterdag 2 juni 2018 hun 75ste huwelijksverjaardag in restaurant Petit Chef in de Lippenslaan. Het echtpaar stapte in het huwelijksbootje in Westkapelle op 5 juni 1943. Schepenen Annie Vandenbussche en Daniel Despiegelaere feliciteerden Marcel en Martine in naam van het gemeentebestuur voor hun bijzondere huwelijksjubileum.

Marcel Kremer is geboren in Brugge op 7 september 1923. Hij was enig kind en bracht zijn jeugd en schooltijd door in Knokke. Zijn vader was bediende en op het einde van zijn loopbaan heeft hij nog 17 jaren als bediende bij het gemeentebestuur gewerkt. Na zijn schoolperiode werd Marcel voor een periode van twee jaar weggevoerd naar Duitsland. Na de oorlog heeft hij eerst geholpen met de wederopbouw van het interieur van een hotel. Vervolgens ging Marcel werken op het Burgemeester Frans Desmidtplein in het Esso-station. In 1952 is hij begonnen in Brugge bij Volkswagen. Hij was er 25 jaar lang bediende en ging daarna met pensioen.

Martine Descourouez zag het levenslicht in Leopoldstad (Belgisch Kongo) op 10 maart 1924. Ook zij groeide op als enig kind. Toen ze 3 maanden oud was, trok het gezin naar Veurne. Daarna verhuisden ze nog naar Adinkerke en later naar De Panne. Haar vader was douanier. In 1945 kwam het gezin naar Westkapelle. Martine heeft tijdens de oorlog 6 maanden bij het gemeentebestuur gewerkt en ook 3 maanden bij Volkswagen in Brugge. Daarna nam ze de taak van huisvrouw op zich.

Het paar heeft 2 zonen, 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Zoon Jacques is gehuwd en woont in Duitsland. Hij heeft 3 kinderen. Zoon Michel is gehuwd met Azzara. Ze wonen in Gent. Michel heeft 2 kinderen: Nathalie en Nadia. Nathalie heeft op haar beurt een tweeling, Rob en Arne, en Nadia heeft 1 kind, Jorre.

Vroeger knutselde Marcel graag en hield hij van fotografie. Martine hielp hem daarbij. Het paar heeft samen een cursus fotografie gevolgd.

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers
Jubileum
75 jaar
kremer
descourouez
albast

%d bloggers liken dit: