Lees a.u.b. het volledig artikel: http://www.knokke-heist.be/nieuws/controleweek-federaal-voedselagentschap-favv-van-4-tot-9-juni
01/06/2018

Het federaal voedselagentschap FAVV houdt van maandag 4 tot en met zaterdag 9 juni 2018 in Knokke-Heist heel wat controleacties op de voedselveiligheid tijdens hun aangekondigde controleweek. De bedoeling van de controleweek is om de bedrijven in de distributiesector te sensibiliseren. Het gaat om onder meer restaurants, bakkerijen, slagerijen, frituren, school- of ziekenhuiskeukens, kruidenierszaken, groothandels en markten. 

Op 2 mei 2018 organiseerden de gemeente Knokke-Heist en het Voedselagentschap twee opleidingssessies waar een 160-tal aanwezigen voor opdaagden.

De regelgeving i.v.m. voedselveiligheid werd door de voorlichtingscel op een aanschouwelijke manier voorgesteld en vertaald in termen die een makkelijke toepassing in de praktijk mogelijk maken. Daarnaast gaf een controleur uitleg over het verloop van een controle. En natuurlijk werd er, zoals steeds, voldoende tijd uitgetrokken om te antwoorden op vragen. Het gaat hier om een actie om de kleine en middelgrote ondernemingen te ondersteunen die steeds een voedselveilig product moeten waarborgen aan de consument.

De checklists die gebruikt worden bij de controle

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers
%d bloggers liken dit: