Lees a.u.b. het volledig artikel: http://www.knokke-heist.be/nieuws/gratis-startersopleiding-voor-horeca
13/06/2018
Algemeen

horeca academieHoreca Vlaanderen organiseert op dinsdag 19 juni 2018 van 9 tot 12 uur een startersopleiding in Kortrijk. Deze opleiding is gratis en bedoeld voor iedereen die eraan denkt om een horecazaak te starten, maar ook voor ondernemers die pas gestart zijn. Meer info en inschrijven: https://www.horecavlaanderen.be/startersopleidingen.

Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap al gezet, maar zit je nog met een aantal vragen? Dan kan de startersopleiding je helpen. De opleiding is niet enkel gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijg je een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen:

–      De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen

–      De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap

–      De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds

–      Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?

–      De Do’s & Don’ts: de juiste look-and-feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen

–      Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel

–      Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten

 

Daarnaast ontvang je ter plaatse de startersbrochure van Horeca Vlaanderen.

Docent

Filip Nicasi is zaakvoerder van Horeca Partners en heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca.

Tools voor starters

–      Guidea, het kenniscentrum voor toerisme en horeca, ontwikkelde een aantal handige tools om starters op weg te helpen bij het opstarten van een eigen zaak.

–      Gids ‘Starten in horeca’: een interactieve gids boordevol start-tips en tricks en laat ondernemers aan het woord in inspirerende filmpjes.
Bekijk de gids hier.

–      Tips om een financieel plan op te maken: een goed financieel plan opent namelijk de deuren naar belangrijke partners zoals banken en boekhouders.
Maak je eigen financieel plan hier. Maak een Guidea-account aan en ga aan de slag!

–      Foodcostberekening: de samenstelling van een financieel gezonde menukaart is van levensbelang. Guidea ontwikkelde een gratis webtool waarbij je inzicht krijgt in de aankoop- en personeelskosten, maar ook in de marges van je gerechten en dranken.

 

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers
FAVV horeca opleiding
horeca-academy

%d bloggers liken dit: