Lees a.u.b. het volledig artikel: http://www.knokke-heist.be/nieuws/passieconcert-%E2%80%9Ccome-to-the-cross-and-remember%E2%80%9D
23/03/2018

Op zaterdag 24 maart 2018 nodigen het Cantic@Mare Ensemble en het Brugs Vocaal Ensemble je uit om 20 uur in de H. Hartkerk voor het passieconcert “Come to the cross and remember”. Niet minder dan 65 koorleden, een 20-koppig Jedutun kamerorkest en de solisten Inge Zutterman en Stefaan Vandenbroucke brengen je daarnaast nog een met zorg uitgekozen programma van hoogtepunten uit de 19de en 20ste eeuw die deze passietijd in vrede, hoop en liefde omkaderen.

De première van  “Come to the cross and remember” dateert pas van 2 april 2017 in Meymandi Concert Hall in Raleigh (North Carolina – USA). De schepper van dit werk, Pepper Choplin, wordt al geruime tijd beschouwd als een van de meest creatieve auteurs van de hedendaagse kerkmuziek, waarmee hij “mensen op meeslepende manier tot bidden wil leiden”. Om de geest van dit werk zo dicht en getrouw mogelijk te benaderen slaan de zusterkoren, het Cantic@Mare Ensemble en het Brugs Vocaal Ensemble de handen in elkaar om dit schitterende werk in primeur voor België, sterker nog, als allereerste creatie in heel Europa uit te voeren.

Wees erbij en laat je ontroeren door “Come, take the cup”, voel de verbijstering in “Judas”, laat je meeslepen door “You will be with me in Paradise” of drijf mee op het gospelrime van “Waiting for the morning”, maar bovenal geniet van deze unieke cantate.

Data:

  • vrijdag 23 maart 2018  om 20 uur in de Brugse Sint-Michielskerk
  • zaterdag 24 maart 2018 om 20 uur in de H. Hartkerk van Knokke-Heist.

 

Tickets:

Inkom: € 20,00

Kaarten verkrijgbaar bij Cultuurcentrum Scharpoord, Knokke-Heist, www.canticamare.be en alle koorleden. Bestellen en reserveren bij Voorzitter Luc Faillie: 050 605940 of luc.faillie@pandora.be.

 

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers
%d bloggers liken dit: