Lees a.u.b. het volledig artikel: http://www.knokke-heist.be/nieuws/surf-tribe-beklijvende-portretten-van-stephan-vanfleteren
23/03/2018

De jaarlijkse fototentoonstelling van Cultuurcentrum Knokke-Heist brengt van 24 maart t.e.m. 27 mei 2018 portretten van fotograaf Stephan Vanfleteren. In opdracht van het Cultuurcentrum trok hij de wereld rond om surfers te fotograferen. Het resultaat is Surf Tribe, een prachtige selectie uit meer dan 2500 zwart-wit portretten. Surf Tribe overstijgt het competitiesurfen, het gaat ook om jong talent, levende legendes, oude surficonen, freesurfers, locals, surfhippies, bodysurfers, muzikanten,… De tentoonstelling is elke dag van 10 tot 19 uur te bezoeken op de 1ste verdieping in het Cultuurcentrum Scharpoord.

Zwart-wit portretten

Hier geen blauwe zeeën, zilveren stranden of fluo surfkledij. Het gebruik van de zwart-wit portretten geeft een verrassend mooi contrast met de kleurrijke surfwereld. Namen als Kelly Slater, Laird Hamilton, John John Florence, Dave Kalama, Robert “Wingnut”, Tom Carroll, Gerry Lopez en Dean Vandewalle stonden voor zijn lens. Surf Tribe doorkruist de grenzen van de grote surfnaties en verdoken surfparadijzen op zoek naar mensen die de oceaan respecteren, de zee beminnen en de golven verafgoden. Surf Tribe gaat over de vloeibare community met de natuur als zijn meester. De portretten van Stephan Vanfleteren tonen de surfer op zijn puurst.

Volg Stephan Vanfleterens persoonlijk relaas

Vanfleteren reisde naar de kusten van Hawaii, Frankrijk, Bali, Sri Lanka, Australië, Nieuw-Zeeland, Chocolate Islands en Californië om deze ‘surf familie’ samen te brengen. Volg Stephan Vanfleterens persoonlijk relaas van zijn wereldreis langs legendarische surfspots. Reis mee in zijn schaduw in een twaalfdelige reeks columns waarin hij vertelt over zijn talloze ontmoetingen met surflegendes en bijzondere persoonlijkheden. Wekelijks online vanaf 17 maart op www.surftribe.be

Surf Tribe in cijfers
40 verschillende nationaliteiten
70 surfspots
330 portretten uit 2500 geportretteerden
150 dagen on the road

Boek te koop in CC Scharpoord

De collectie Surf Tribe is ook gebundeld in een boek van 400 pagina’s. Het boek bevat honderden portretten van o.a. Kelly Slater, Gerry Lopez, John John Florence, Mickey Munoz, Filipe Toledo en Stephanie Gilmore. Met een voorwoord van Gerry Lopez. Te koop in CC Scharpoord.

Aanvullende expo: ‘Unknown Masterpieces-te ontdekken fototalent’

Op de benedenverdieping vind je een aanvullende gratis expo. Unknown Masterpieces legt dit jaar, meer dan ooit, de klemtoon op ‘te ontdekken fototalent’. Ontdek fotografen die een toonbeeld zijn van originele en artistieke beeldexpressie, gekoppeld aan een open visie op de toekomst. Een eigenzinnige selectie door curatoren Stephane Verheye en Freddy Van Vlaenderen met werk van Yasmina Besseghir, Dominique Genin, Kirsi Kempkes, Daria Korenova, Patrick Mahy, Jan Pypers, Dirk Roseport, Nele Van Canneyt, Kristin Van Den Eede, Hilde Vanhove & Nick Verhaeghe.

v

Expo ‘Surf Tribe’ door Stephan Vanfleteren

Zaterdag 24 maart – zondag 27 mei

Cultuurcentrum Scharpoord

Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist

cc.ticket@knokke-heist.be

Dagelijks: 10 – 19 uur

www.surftribe.be
€ 10 / € 8 KH Uitpas, Bill, + 10 pers. / – 16 jr. gratis

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers
%d bloggers liken dit: