Lees a.u.b. het volledig artikel: https://www.uitinvlaanderen.be/tip/mijn-eerste-keer-naar-een-kunstbeurs

De Affordable Art Fair verkoopt zichzelf als de niet te missen afspraak voor al wie zichzelf een kunstwerk cadeau wil doen tegen een niet al te hoge prijs.

Ik verkocht de beurs aan mijn lief als een apero-momentje met optie om betaalbare kunst te spotten. Same same… Met dat semi-enthousiaste lief aan de ene hand en een wit wijntje in de andere wandelde ik gisteren Tour & Taxis binnen voor mijn eerste kunstbeurs.

Het betere knip- en plakwerk

Een negentigtal galeries met meer dan duizend kunstwerken. De kans is groot dat daar een beeld, schilderij, foto,.. tussen zit waar je verzot op bent. Een tip? Doe je huiswerk en zoek op voorhand even op welke galerijen en artiesten er op de beurs staan. Ik ben zelf fan van collagekunst en kreeg een crush op de werken van Fei Alexeli (Retrospect Galeries).

Treat yourself

De prijzen op de Affordable Art Fair liggen tussen 60 en 6.000 euro, dus je kan eigenhandig bepalen hoeveel geld je aan dat cadeautje voor jezelf wil geven. De werken van Fei Alexeli schommelen bijvoorbeeld tussen 300 en 1000 euro. Of dat affordable is, is een persoonlijke kwestie.

Young talents (Foto – Emily Thomas)

Dat is de naam van een expositieruimte voorbehouden voor opkomende talenten van de hedendaagse kunst. La peau de l’ours, een community die hedendaagse kunstverzamelaars samenbrengt, maakte een straffe selectie en begeleidt de jonge talenten ook voor en na de beurs. Zeker checken dus.

Doe-het-zelf

Tijdens de beurs kan je ook zelf je handen uit de mouwen steken. Van etsen voor beginners tot het customizen van je skateboard. Ik ging in de leer bij Obed Vleugels en maakte mijn eigen collage in combinatie met zeefdruk. Toegegeven: ik kom nog lang niet in de buurt van Sammy Slabbinck, maar mijn stuk is pas echt one of a kind.

%d bloggers liken dit: